♥السلام عليکم♥ ,tak jawab dosa..da jwb dpt pahala..Ya Allah,Ampunilah semua dosa ibu Bapa saya,keluarga saya dan seluruh umat islam..Saya menaip bukan untuk mencetus kontroversi,meluah bukan utk mencari publisiti,menulis bkn utk mendapat simpati..tapi sekadar pengajaran dan teladan..Maaf jika anda terasa hati

Google Translate



20 Jan 2012

Cara nak bagi perkataan bergerak (Marquee) bila buat new post

♥السلام عليکم♥

Salam Jumaat!



Ha..nmpk x perkataan at ats tu bergerak?tgu 15saat law x nmpk..Kowg na wt mcm ni ??mst ag meriah blog kowg time kowg na tlis post bwu perkataan tu menari2 at ats tu an..

Mcm ni carenye..bile na wt new post..kowg kne click Edit HTML,ala yg at ats tu haa..
pstu Paste an yg ni <marquee>Perkataan Anda</marquee>

Jgn paste kat Compose..nnt x menjadi plak.Yg wrnenye tu ..kowg tukar la colour ape yg kowg nak at compose tu ye..law na tukar wrne mcm ni ha crenye..g click at compose..nmpk x at ats tu ley tukar wrne..tukar la wrne ape yg kowg na.. then select perkataan yg ngh menari2 tu,kowg kne click cpt!sbb bnde tu brgerak..select ni k <marquee>Perkataan Anda</marquee> (perkataan marquee tu je kowg select@highlight an) bwu r prktaan yg brgerak tu brwrne n nmpk menarik je an..

Sy pn blja dr blog owg len gk..tp da lpe blog cpe..dye juz ajr cmne nak bg gerak perkataan tu je..yg psl wrne tu..sy yg tmbh spye nmpk interesting ckt..hehehe =P

Ok la yg tu je crenye..simple an?x ssh mne pn..

*Selamat mencuba..law x jd..jgn segan2 tnye k..=)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...